KYLÄTIEDOTE 1/2022

Alavuden kaupunginhallitus on asettanut työryhmän käsittelemään kouluverkon muutoksia. Työryhmän tehtävänä on selvittää kouluverkon eri vaihtoehtojen kustannukset ja säästöt, edut ja haitat sekä laatia kouluverkon ja pienten lasten koulujen kehittämistä koskeva suunnitelma alkusyksyyn 2022 mennessä. Kaupunginhallitus on nimennyt työryhmään virkamiesten edustajaksi kaupunginjohtajan ja sivistysjohtajan ja työntekijöiden edustajaksi opetuspäällikön. Lisäksi työryhmään kuuluu enintään kaksi valtuutettua jokaisesta valtuustoryhmästä sekä kylien edustaja Hakojärveltä, Sulkavankylältä ja Sydänmaalta. Hakojärven kyläyhdistys on nimennyt työryhmään Marjo Hirvelän ja varajäseneksi Kati Haapa-ahon.

Marjoon voi olla asian tiimoilta yhteydessä (puh.nro. 040 – 7554186).
Erityisesti seuraavista asioista kaivataan yhteydenottoa:

  • Jos asut koulupiirin rajalla ja harkitset lapsesi koulupaikaksi Hakojärveä, ilmoita aikeistasi ajoissa, jotta asia voidaan huomioida oppilasmääräennusteissa.
  • Jos tiedät lapsiperheen, joka olisi muuttamassa lähiaikoina Hakojärvelle.
  • Jos lapsesi siirtyisi kouluverkon supistamisen myötä Ähtäriin kouluun.

Kyläyhdistys kerää tietoa lapsiperheille sopivista vuokra-asunnoista, joita voisi tarjota esim. kylän nettisivujen kautta. Tällä hetkellä vuokra-asuntotilanne Hakojärven osalta on huono, eikä esimerkiksi Alavuden kaupungin nettisivujen kautta tarjota vuokra-asuntoja Hakojärveltä ollenkaan.

Jos Sinulla olisi tarjota lapsiperheille sopiva asunto vuokralle, ole yhteydessä Ari Hakolaan (puh.nro. 050 – 3736954) tai Marjo Hirvelään (puh.nro. 040 – 7554186).

Kyläyhdistys on käynnistämässä hanketta Nuorten toimitilasta, joka tulisi kylätalon taakse kodan lähistöllä sijaitsevaan rakennukseen.

Kyläyhdistys selvittää matkaparkin perustamista karavaanareille osana YTYÄkylä -hanketta.

Koululta on vedetty latu ”Matin majalle”, hiihtomatkaksi tulee 15 km edestakaisin.

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidetään sunnuntaina 20.3.2022 klo 13 alkaen kylätalolla. Tervetuloa!

Käythän katsomassa kylän uudet nettisivut: www.hakojarvi.com

Facebook ja instagram: Hakojärven kylä

Hyvää talven jatkoa!